BokRecensioner

 

Här kommer det finnas recensioner på Andliga böcker. De kommer att få ett betyg från 1 Ängel till 5 Änglar. Där 5 Änglar är toppbetyget

 

"En kvinnas hjärta" av Agneta Sjödin

En kvinnas hjärta 

"David har lämnat henne, och Marias dröm om den stora kärleken är krossad".

I boken beskriver hon hur hon får hjälp med att släppa gamla mönster och skapa nya..."Än en gång är hon ensam och olycklig. Varför blir det så här?"...det är frågan hon besvarar i boken...men hon beskriver också hur hon lär sig att följa de tecken hon får, som hjälper henne framåt(att få svaret på frågan)...Tecken från Universum...Boken handlar mycket om självrespekt och värdighet, att bygga upp sin självkänsla. Den handlar också om mod...det krävs mod att släppa gamla mönster och pröva nya...Men vi får den hjälp vi behöver, vilket hon också visar i boken. Den är bra!

 Boken får fyra änglar av Harriet Persson

 

"Vattnets dolda budskap"  En ny värld av möjligheter för hälsa och fred

av Masaru Emoto.

 

Vattnets dolda budskap : en ny värld av möjligheter för hälsa och fred

Detta är en bok som jag önskar att alla människor skulle läsa!

Med höghastighetskamerans hjälp har dr Masaru Emoto upptäckt att vatten bildar iskristaller på olika sätt när specifika, koncentrerade tankar riktas mot det. Han upptäckte att vatten från rena källor och vatten som exponerats för kärleksfulla ord bildar vackra, komplexa och färgrika iskristaller. Förorenat vatten och vatten som exponerats för negativa tankar bildar ofullständiga och asymmetriska kristaller med dämpade färger. Slutsatserna av denna forskning skapar en ny medvetenhet om hur vi kan påverka vår planet och vår egen hälsa på ett positivt sätt.

Närhelst du sitter framför vatten och utstrålar budskap om kärlek och tacksamhet finns det någon någonstans i världen som fylls av kärlek och tacksamhet. Du behöver inte bege dig någonstans. Vattnet rakt framför dig står i förbindelse med allt världens vatten. Det vatten du tittar på kommer att nå själarna hos världens alla människor.

Det är vårt medvetande som kommer att rena vattnet, och genom det skickar vi bilder av skönhet och styrka till allt liv.

Denna bok får fem änglar av Harriet Persson

 

Afterlife of Billy Fingers

 

Vilken underbar bok: "The Afterlife of Billy Fingers...How my Bad Boy Brother proved to me there's life after death".

Annie Kagan har skrivit boken, och det är hennes bror som dött en hastig och tragisk död när han sprang ut på gatan och blev påkörd av en bil...han var drogpåverkad och hemlös de sista åren av sitt liv.

Vi får följa Annie när hon börjar få besök av sin bror från andra sidan...och genom hela boken blir det en fantastisk resa både för henne och hennes bror Billy. Han kommer till henne med beskrivningar och berättelser om hur han har det och vad han upplever, och han ger henne de bevis hon behöver för att kunna tro och lita på det som händer...

Det är en mycket speciell bok och annorlunda jämfört med böcker och berättelser från personer som haft nära-döden-upplevelser...Billy har mycket mer att berätta eftersom hans resa fortsätter där den som haft en nära-döden-upplevelse slutar (för att återföras till kroppen och detta livet igen)...

Det är en vacker berättelse om själens resa genom dimensionerna...spännande och upplyftande!

        

Den här boken får fem änglar i betyg av Harriet Persson (den finns inte än på svenska)

 

"Angel Numbers 101" 

av Doreen Virtue

Angel Numbers 101: The Meaning of 111, 123, 444, and Other Number Sequences

Ett av de vanligaste tecknen på gudomlig vägledning som änglarna ger oss är genom olika nummerfrekvenser och i denna lilla underbara bok finns den allmänna betydelsen av alla nummer från 0 till 999. 

Den får fem änglar av Harriet Persson

 

"Healing with the Fairies" 

av Doreen Virtue.

Healing With the Fairies 

Detta är en underbar bok, skriven på ett personligt sätt där vi får följa författarens egen utveckling tillsammans med älvorna/féerna och andra naturväsen. Hon får hjälp av dem bla med att hitta sin tvillingsjäl! Hon får också healing och många fina buskap som vi kan läsa i boken.

Den öppenhjärtigt berättade historien om sitt eget liv och andliga utveckling, började hon berätta i boken The Lightworkers way (också en mycket bra bok - minst fyra änglar...). Fortsättningen följer i denna bok, och vidare in i Änglarnas medicin.

Den får fem änglar av Harriet Persson

 

"Änglarnas medicin"

av Doreen Virtue

Änglarnas medicin : hela kropp och själ med hjälp av änglarna

När författaren besökte den grekiska ön Santorini blev hon kontaktad av en grupp kraftfulla änglar som kallade sig   "Atlantis änglar". I boken beskriver hon en spännande andlig resa där hon upptäcker hemligheterna bakom de läkningstempel som fanns i den förlorade civilisationen Atlantis. Hon skriver personligt, och vi får bla följa henne genom en tidigare liv-regression med Dolores Cannon.

Det är så härligt med en bok av Doreen som översatts till svenska! Hon har skrivit så många bra böcker,och detta är den första som blivit översatt. Vi hoppas på fler! Jag har inte fått tag på en bild av boken än, men kompletterar med det så fort jag kan. Den kan hittils endast köpas genom bokklubben "Livsenergi" - annars har jag köpt hennes böcker på Adlibris.

Boken får fem änglar av Harriet Persson

 

"Låt känslorna visa vägen". Upptäck känslornas förunderliga kraft.

av Esther och Jerry Hicks.

Låt känslorna visa vägen : upptäck känslornas förunderliga kraft 

Denna bok handlar om tankens kraft, och hur man kan vända negativa tankar till positiva. I denna process låter du dina känslor vägleda dig, eftersom dina känslor är en förlängning av dina tankar.

Citat från boken: "Vi vill att du ska veta att varje gång du väljer att tänka ovänliga tankar om dig själv(eller någon annan) går du emot ditt inre väsen, som enbart känner kärlek till dig. När du förnedrar, bannar eller kritiserar dig själv befinner du dig i disharmoni med ditt större jag, och inga tankar är mer hämmande än tankar av självförakt. När du visar överseende med dig själv ställer du åter in dig på den-du-verkligen-är."

Ett annat citat ur boken: "...det är relativt enkelt att kontrollera riktningen på sina egna tankar, vilket förbättrar de egna känslorna, medan det är oerhört svårt, för att inte säga omöjligt, att få någon annan att förändra sitt beteende."

Esther och Jerry Hicks har skrivit boken utifrån en slags kanalisering som kommer från en "icke-fysisk grupp" som kallar sig Abraham. Esther tar emot kanaliseringarna och beskriver dem som en " grupp" oerhört kloka och villkorslöst älskande lärare i praktisk tillämpning av de universella naturlagarna.

Jag har haft svårt för att bestämma mig ifråga om betyget för den här boken...3 eller 4 änglar? Den var trög att komma in i tyckte jag, och jag kände en viss tvekan till en början. Men jag tyckte att den växte efterhand som jag läste. Där finns en hel del tänkvärda ord på vägen för den som vill ha hjälp med att byta ut sina negativa tankar mot positivare, och därmed också få hjälp till ett ökat flöde i livet.

Den får tre starka änglar, med snudd på fyra.

recenserad av Harriet Persson.

 

"Örnen och kondoren". Den sanna berättelsen om en oväntad andlig resa.

    av Jonette Crowley.

Örnen och kondoren : den sanna berättelsen om en oväntad andlig resa

Genom att låta oss följa med på hennes andliga resa vill Jonette Crowley visa att vi alla är oändligt mycket större än vi någonsin kan föreställa oss.

En forntida profetia, som delas av ursprungsfolken i både Nord- och Sydamerika, säger att när den nordamerikanska örnen och den sydamerikanska kondoren förenas kommer fredens ande att vakna på jorden. Efter tusentals år av väntan menar många urinvånare att tiden för denna förening nu är kommen. Därav namnet på boken.

Jonette reser till spännande mytomspunna platser som tex inkaleden till Matchu Piccu och Titicacasjön. Hon får vägledning av sina andliga guider Mark och White Eagle, och det är spännande att följa med på hennes andliga resa. Dessutom får hon möta sin tvillingsjäl, vilket i sig är en intressant berättelse.

Citat ur boken, en kanalisering från White Eagle: "Ni som finns på jorden står inför ett storartat och vackert uppvaknande. Det kommer att överglänsa allt som någonsin har hänt förut. Renässansen och upplysningen i er historia är ingenting i jämförelse med den kraft som väntar på att födas under er livstid."

Jonette skriver självutlämnande och blandar allvar med humor, vilket tilltalar mig. Jag ger boken fyra änglar i betyg.

recenserad av Harriet Persson.

 

  "Flickan från paradiset"

    av Agneta Sjödin.

 

 Flickan från paradiset

                                                                                                                                               

Detta är en bok med stor visdom i romanform. Den är lättläst och påminner en del om Paulo Coelhos sätt att skriva. Jag tyckte mycket om den, och ger den 4 starka änglar.

recenserad av Harriet Persson

 

"Mayakalendern - mänsklighetens väg mot ett upplyst medvetande"

av Carl Johan Calleman

 

 Mayakalendern : mänsklighetens väg mot ett upplyst medvetande 

                                                                                                                                                      Boken förklarar varför Mayakalenderns slut inte är slutet för världen, utan en väg till upplysning och en början på en ny och högre medvetenhet hos mänskligheten.

Mayakalendern kan ses som ett andligt redskap som beskriver det mänskliga medvetandets utveckling från forntid till nutid och framtid. Boken fungerar som en metafysisk karta över medvetandets utveckling och visar dessutom på en ny vetenskap för tiden.

Calleman förklarar också varför han har kommit fram till att Mayakalenderns slutdatum infaller den 28 oktober 2011, och inte den 21 december 2012.

Detta är en intressant och spännande bok, som får 4 änglar i betyg av mig/ Harriet Persson.

   

 

 

 

"The Creater Speaks" on Why We Are Here and The 2012 Ascension Portal.

The Creator Speaks 

Detta är en fantastisk "tungviktare", skriven av Michelle Phillips. Boken är kanaliserad genom henne, och skriven på engelska.(drygt 400 sidor)

Några rader från boken:

Jeshua (Jesus - min anmärkning) on the New World: " We are One Second Coming of Christ. We are each other".

Message from the CREATOR: Love, is the language and frequency that continues to grow and expand all consciousness. Love will set you free and allow you to come home again inside of yourself.

Love is. Love is your creation, your salvation, and your freedom. Your whole agreement in this lifetime is to return to Love.

Your purpose is to Love yourself enough to know that you are all you have ever looked for or wanted.

Love is all there is. Love is beyond understanding. It is beyond perception. Love is! Whatever the question, Love is the answer.

  

Boken får fem änglar av Harriet Persson.

 

"Message for the Tribe of Many Colors"

av Little Grandmother (Kiesha Crowther)

 Message for the Tribe of Many Colors

Denna underbara bok känns så äkta, sann och kärleksfull rakt igenom. Den är lätt att förstå, och Kiesha förklarar mer ingående det hon talar om i sina filmer. Hon berättar också mer om sin uppväxt, och hur hon får kontakt och kommunicerar med naturen, djuren och Ljusvarelserna omkring henne.

Så här skriver hon själv om syftet med boken:

"The purpose of this book is to re-ignite a deep remembrance within you of who you really are. Those of you reading this are much greater than you know. You are the ones who will change the world, the strongest of the strong souls who chose to come to planet Earth at this time of highest stakes, before Mother´s great shift..."

  

 

Boken får fem starka änglar av Harriet Persson

 

”Enlightenment through ORBS” av Diana Cooper & Kathy Crosswell. 

 Enlightenment Through Orbs 

Detta är en spännande bok för den som är intresserad av orber. Fenomenet förklaras i boken, och det är många frågor som blir besvarade. Här finns också många bilder på olika slags orber, samt förklaringar på hur de kan hjälpa oss och varför de har börjat visa sig på bilder tagna med digitalkamera. Författarna menar att orber kan hjälpa oss att höja vårt medvetande, och det finns meditationer och övningar i boken som hjälper till med detta.

 Den får fyra änglar av Harriet Persson

"Ascension through ORBS"  av Diana Cooper & Kathy Crosswell. 

 Ascension Through Orbs

Detta är en intressant fortsättning på Enlightenment through ORBS av samma författare. Varje sida är späckad av information - bla om orber, Ärkeänglar, Uppstigna mästare och om de tolv chakrana. Författaren beskriver ingående varje chakra, och deras betydelse. Det är ju spännande att läsa om de fem chakrana som varit vilande sedan Atlantis, och som i uppstigningsprocessen kan aktiveras igen. Man kan också läsa om tredje, fjärde och femte dimensionens chakran och deras kännetecken.

Boken får fyra änglar av Harriet Persson

Tillbaka till Begrepp och recensioner

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)